aansprekende vacature- en webteksten voor Voor Tekst

Gloednieuwe web- en vacatureteksten

Voor het arbeidscommunicatiebureau Voor Tekst schrijven we regelmatig vacatureteksten, webteksten en testimonials voor werkenbij-sites. Onderstaande tekst is een voorbeeld van een vacaturetekst.

voorbeeld van een van onze teksten

Wij zijn water

In het prachtige waterrijke gebied tussen de Rijn, de Lek en de Maas zorgen wij – Waterschap Rivierenland – voor droge voeten en schoon oppervlaktewater. We onderhouden sloten en vaarten, verstevigen dijken, leggen vispassages aan en beheren polderwegen. Kortom, wij doen belangrijke dingen voor ‘onze inwoners’ op het gebied van water, veiligheid, recreatie en werk. Duurzaamheid en maatschappelijke relevantie staan bij ons dan ook hoog in het vaandel. Want wij zijn water. Jij ook? Dompel je dan onder in de wondere waterwereld van Waterschap Rivierenland en solliciteer gelijk op onze functie van teamleider adviseurs Beheer en Onderhoud.

Over jouw werk

Jij gaat sturing geven aan een team van adviseurs, die samen de tactische laag vormen op het gebied van waterbeheer, dijkbeheer, peilbeheer en (vaar)wegbeheer. Jij zorgt ervoor dat adviezen en opgaven hierover integraal worden opgepakt. Uiteraard neem je hierbij de inbreng van de werkvloer én van de inwoners van ons werkgebied ook mee. En omgekeerd werkt het net zo: interne adviezen en innovaties neem je mee in de implementatie van beleid, strategie en (project)opgaven. Want jij begrijpt het belang van assetmanagement en gebiedsgericht werken. Je zoekt de verbinding tussen collega’s, tussen het waterschap en de inwoners van ‘ons’ gebied en tussen de centrale en decentrale overheid. En je:Jij gaat sturing geven aan een team van adviseurs, die samen de tactische laag vormen op het gebied van waterbeheer, dijkbeheer, peilbeheer en (vaar)wegbeheer. Jij zorgt ervoor dat adviezen en opgaven hierover integraal worden opgepakt. Uiteraard neem je hierbij de inbreng van de werkvloer én van de inwoners van ons werkgebied ook mee. En omgekeerd werkt het net zo: interne adviezen en innovaties neem je mee in de implementatie van beleid, strategie en (project)opgaven. Want jij begrijpt het belang van assetmanagement en gebiedsgericht werken. Je zoekt de verbinding tussen collega’s, tussen het waterschap en de inwoners van ‘ons’ gebied en tussen de centrale en decentrale overheid. En je:

 • zorgt samen met je team voor de juiste managementinformatie.
 • geeft invulling aan de rol van opdrachtgever, als het gaat om opgaven die projectmatig worden aangepakt, zoals wegreconstructies en hieraan gerelateerde projecten.
 • je stimuleert en enthousiasmeert medewerkers om hun werk naar beste kunnen uit te voeren en om zich te blijven ontwikkelen.

Over jouw team

Jouw nieuwe team (14 fte’s) is het team Tactisch advies & Wegbeheer, dat valt onder de afdeling Beheer en Onderhoud. Samen met je collega’s zorg je ervoor dat het werk dat buiten wordt uitgevoerd klopt met de strategische, beleidsmatige en bestuurlijke visie en keuzes. Daardoor spelen jullie een belangrijke rol binnen de projecten van het waterschap. Daarnaast dragen jullie in de toekomst het wegbeheer mogelijk over aan de gemeente en dat is een flink proces om in goede banen te leiden.

De afdeling Beheer en Onderhoud is verantwoordelijk voor het op orde houden van het waterhuishoudkundige systeem in het hele beheergebied van het waterschap. Die taak wordt uitgevoerd door gestructureerd (groen)onderhoud en beheer aan de watergangen, dijken, wegen, wegbermen en terreinen. Daarnaast is de afdeling ook verantwoordelijk voor het operationele vaarwegbeheer op de Linge, het operationeel peilbeheer, het operationele wegbeheer en de dijkbewaking. Op deze afdeling werken dan ook 125 mensen, die zijn verdeeld over 5 decentrale teams en 3 centrale teams. Per 1 januari 2019 zijn de 3 centrale teams opgedeeld in een operationeel team, een tactisch adviserend team, inclusief het wegbeheer en een team dat de bedrijfsvoering ondersteunt.

Over jou

Jij bent een verbinder en een bouwer. Met veel bevlogenheid stuur jij je team en coach je ze door de veranderende werkomgeving. Dat gaat je goed af, dankzij je uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden. Hierdoor voel jij bovendien heel goed de bestuurlijke en maatschappelijke verhoudingen aan. En, wat ook erg meehelpt, is dat je een oplossingsgerichte werker bent, die beslissingen neemt vanuit overzicht. Ook je heb nog:

 • minimaal hbo- werk- en –denkniveau, en je bent bekend met beheer en onderhoud.
 • een duidelijke visie op assetmanagement en op gebiedsgericht en projectmatig werken.
 • enige jaren werkervaring in een soortgelijke functie, in een non-profit of overheidsorganisatie.

Over wat je van ons kunt verwachten

Wij bieden je in ieder geval een dynamische, interessante baan, voor 36 uur in de week. Verder bieden wij je nog (op fulltime basis):

 • een salaris dat tussen de € 3.613,- en € 5.161,- bruto per maand ligt.
 • een Individueel KeuzeBudget (IKB), ter waarde van ongeveer 20% van je salaris (inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering).

Over hoe je kunt solliciteren

Zie jij het wel zitten om een mooie maatschappelijke bijdrage te leveren en onze adviseurs aan te sturen? Mail dan gelijk je sollicitatie, voorzien van motivatie en CV, via de sollicitatieknop onderaan deze pagina. Doe dit in ieder geval vóór [datum invullen].

Wil je eerst nog wat meer informatie? Dan mag je altijd bellen met Koot van Bavel, afdelingshoofd Beheer en Onderhoud, via 0344 – 64 94 33, of via 06 – 51 52 22 78.

Het Waterschap Rivierenland zoekt graag zelf haar kandidaten, dus deze vacature is géén uitnodiging tot acquisitie.

gebruikte vaardigheden

 • inlezen
 • interviewen
 • redigeren
 • schrijven
 • eindredactie

reactie van onze opdrachtgever

Niemand is foutloos. Echt, de timmerman slaat de plank ook wel eens mis. Bij een vijfsterrenkok slaat zo nu en dan zomaar de vlam in de pan. Een glasblazer kan z’n geluk niet op met de hoeveelheid scherven die hij veroorzaakt. Eigenlijk wil ik zeggen dat hoe hard onze ervaren tekstschrijvers ook zwoegen op een wervende tekst, hoe geweldig de automatische spellingscontrole ook is en hoe goed we ook zijn in de Nederlandse taal: een fout is zo gemaakt. Daarom werk ik zo graag samen met Marianne. Elke tekst die door onze Voor Tekst-schrijvers wordt geschreven, gaat langs het scherpe oog van haar Somnium-eindredacteuren. En via hen rechtstreeks naar de klant. Zo doen we ons uiterste best om elk foutje uit elke tekst te halen.

Naast het checken en corrigeren van onze teksten kunnen we ook voor het redigeren van de Goede Vacaturetekst rekenen op de expertise en snelheid van Somnium tekst & taal.

P.S.: Niet geheel onbelangrijk, in de lange tijd dat we al met Somnium samenwerken is er nog nooit een deadline gemist. Een echte aanrader dus, dit geweldige bureau

Nicol Tadema-De Voor

eigenaar, Voor Tekst