Begrijpelijke technische teksten voor Isolectra

Gloednieuwe teksten

Voor Isolectra hebben we bijna alles geschreven wat er te schrijven valt: teksten voor in vakbladen, webteksten, whitepapers, brochureteksten, social mediaposts, voice-overteksten en persberichten. Onderstaande tekst is een voorbeeld van een tekst voor in het vakblad Technoscoop.

voorbeeld van een van onze teksten

Stekerbaar & CPR
Geldt de CPR ook voor stekerbare installaties?

Stekerbaar installeren wordt op steeds meer vlakken doorgevoerd; de Wieland-producten van Isolectra worden veel in holle wanden in utiliteits- en woningbouw gebruikt, en de GST18 is de standaard geworden in alle componenten van A-merken op het gebied van schakelmateriaal, verlichting en elektrificatie.

Marktleider Isolectra benadrukt graag het gemak en de vele voordelen van stekerbaar installeren: het is sneller, eenvoudiger en de faalkosten zijn significant minder. Bovendien is het concept ondertussen zo ver ontwikkeld, dat gebouwen 100% stekerbaar geïnstalleerd kunnen worden; van de elektrische verdeler tot en met de wandcontactdozen, schakelaars, verlichtingsarmaturen, ontruimings- en besturingssystemen.

Maar: er is wél gedegen kennis nodig voor stekerbaar installeren. Daarom heeft Isolectra ruim een half jaar geleden al de gratis cursus ‘Stekerbaar installeren’ online gezet in de Isolectra Academy.

De CPR geldt ook voor stekerbare installaties

En nu merken ze bij Isolectra dat er veel vragen zijn over stekerbaar installeren in relatie tot de Europese Construction Products Regulation-wet (CPR), die per 1 juli 2017 van kracht gaat. Deze aanvulling op de huidige wet betreft de brandwerendheid van kabels, en geldt in heel Europa.

En ja, deze wet geldt ook voor stekerbare installaties: ze zijn een vorm van een vaste installatie. De norm EN 61535, die standaard stekerbare installaties omschrijft, noemt deze ‘Installation couplers intended for permanent connection in fixed installations’, oftewel ‘installatieconnectoren voor permanente verbindingen in vaste installaties’. 

Isolectra’s flowchart: een handige tool om snel de juiste kabel te kiezen

De wet roept sowieso veel vragen op, want het is op het moment niet eenvoudig om de juiste kabel-keuzes te maken: De CPR, het Bouwbesluit, de NEN 1010 en de NEN 8012, stuk voor stuk besluiten, wetten en normen waaraan u moet voldoen. Maar ze hebben allemaal verschillende data waarop ze van kracht worden. Welke kabel u op welk moment moet gebruiken, kunt u aflezen in de handige tool die Isolectra heeft ontwikkeld: de flowchart die u via de Isolectra Academy kan downloaden.

gebruikte vaardigheden

  • inlezen
  • interviewen
  • overleggen over doel, doelgroep en tone of voice
  • schrijven
  • eindredactie
Share This