Prikkelende blogs en overzichtelijke webteksten voor Adrome

Maandelijkse blogs

Voor boekhoudkantoor Adrome schrijven we regelmatig (samen) een blog. Fiscalist Ron vertelt en wij zetten dat om naar een goed verhaal. Ook voor zijn website schrijven we regelmatig nieuwe teksten. Onderstaande tekst is een voorbeeld van een blog.

voorbeeld van een van onze teksten

Gesubsidieerd zakgeld: daar wordt iedereen blij van

Bent u ondernemer en heeft u kinderen? Zet ze op de loonlijst! Dat levert zakgeld op voor uw kinderen en belastingvoordeel voor u. En dat is aantrekkelijk voor alle partijen, toch?

Het werkt verrassend simpel: u zet uw kind(eren) op de loonlijst. In ruil daarvoor doen ze klusjes binnen uw bedrijf (of ze doen niets, maar dat leg ik zo uit) en verdienen ze hun zakgeld. Uw kosten stijgen, dat drukt uw winst en dus betaalt u minder inkomstenbelasting. Voor uw kind maakt het niet uit, want die werkt maar zo weinig uren dat hij of zij het brutosalaris (bijna) netto krijgt uitgekeerd. Want uw kind moet dan natuurlijk wel belastingaangifte doen aan het einde van het jaar.

“Maak slim gebruik van de regels en neem uw kind in dienst. Zo creëert u een win-winsituatie!”

(Niet) werken voor je geld
Je zou het niet verwachten, maar er staat nergens in de wet dat je echt moet werken voor je geld. Nou is het over het algemeen geen goed idee om iemand op de loonlijst te zetten die zichzelf niet terugverdient, maar in dit geval kan het prima. In plaats van het zakgeld privé te betalen, betaalt u het nu zakelijk, in de vorm van loonkosten. Het mooiste is dan natuurlijk dat uw kind ook werkelijk iets doet voor het geld, maar het hoeft niet.

Ook het loon kunt u zelf bepalen, want ook daarover zijn weinig wettelijke regels. Misschien werkt uw kind op papier twee uur per week, à €25 per uur. Dat is een riant loon, maar dat mag. Er bestaat wel een minimumloon, maar geen maximumloon (behalve de Balkenende-norm). Dus: wilt u uw kind bijvoorbeeld €100 in de maand aan zak- en kleedgeld geven? Dan betaalt u dat dus uit als loonkosten. Wat voor werk uw kind hiervoor doet als tegenprestatie, dat is aan u.

Niet te veel, want anders kost het u de kinderbijslag
Let op: Er zit wel één addertje onder het gras: is uw kind zestien of zeventien? Dan moet u er goed om denken dat uw kind niet meer verdient dan € 1.285 netto per kwartaal, want anders verliest u de kinderbijslag. Voor jongeren onder de zestien maakt het niet uit wat ze bijverdienen. Op de website van de Sociale Verzekeringsbank vindt u meer informatie over wat jongeren mogen bijverdienen.

Regel het gelijk
U kunt dit nu gelijk, binnen vijf minuten regelen voor slechts € 79. Geen gedoe met afspraken bij de boekhouder of accountant, geen ingewikkeld traject en geen oeverloze bureaucratie. Klik op onderstaande oranje button, vul de benodigde formulieren in en klaar is het: uw kind staat op de loonlijst.

gebruikte vaardigheden

  • interview
  • overleg met klant over doel en doelgroep
  • schrijven
  • eindredactie
Share This