Van tekstbureau tot communicatiebureau

Somnium communiceert is gespecialiseerd in het maken en onderhouden van websites en in online communicatie. Maar dat is niet altijd zo geweest. Ruim acht jaar geleden, op 1 januari 2011 werd het bedrijf ingeschreven bij de KvK onder de naam Somnium Taaladvies. Een eenmansbedrijf dat zich alleen bezighield met het schrijven van teksten.

Anderhalf jaar later bleek deze naam de lading niet meer te dekken en werd het Somnium tekst & taal. Deze naam heeft een jaar of vijf, zes standgehouden. Ergens in 2016 of 2017 werd het Somnium tekst & training, omdat de ‘trainingstak’ inmiddels serieuze vormen had aangenomen.

De laatste verandering is heel recent doorgevoerd: sinds begin 2019 heten we Somnium Communiceert. Een naam waar we echt heel blij mee zijn en waarvan we verwachten dat het een blijvertje is. 

Het team

Een eenmansbedrijf is Somnium allang niet meer. Verschillende specialisten zijn aangeschoven in het Somnium-team. Marianne en Andrew houden zich voornamelijk bezig met schrijven, websites bouwen, trainen en relatiebeheer. Wieger is onze developer en designer, die niet alleen de handen uit de mouwen steekt bij ons, maar ook nog een eigen bedrijf heeft. Dat geldt ook voor Heleen, die voor ons schrijft en redigeert én die dol is op (en heel goed is in) eindredactiewerk. Met de spreekwoordelijke rode pen gaat zij kritisch door de teksten van onze klanten. Ook zij combineert haar werk voor ons met haar eigen bedrijf.