Ondernemen

Over ondernemen en ondernemers valt genoeg te schrijven. Je vindt in deze categorie onze overdenkingen: waar lopen we tegenaan bij het ondernemen, wat zien we om ons heen gebeuren en waarover verbazen wij ons in de wondere wereld der ondernemers?

Onze persoonlijke favorieten zijn op dit moment ‘Wat zegt je tarief over jou?’ en ‘Kunnen we de USP niet in de ban doen?’ Het eerste blog gaat over het gemak waarmee sommige ondernemers hun tarieven aanpassen aan de verschillende klanten, en de morele dilemma’s die dat bij ons oproept.

‘Kunnen we de USP niet in de ban doen?’ gaat over de Unique Selling Point; zoveel bedrijven wíllen het hebben, maar hebben het niet. En daarom gaan ze over tot het gebruik van nietszeggende kreten, zoals ‘de klant staat centraal’.

Laat ons gerust weten welk blog jouw favoriet is. Vinden we leuk. Verder hopen we dat je veel plezier beleeft aan onze blogs en dat je er heldere inzichten, vernieuwende ideeën en praktische tips uit haalt!

Wat zegt je tarief over jou

Hoe bepaal jij je tarieven? Het blijft interessant op daarover te spreken met mede-ondernemers. Hoewel wij zelf allang een modus hebben gevonden voor het bepalen van onze prijzen, blijf ik me verbazen over het gemak waarmee er gegoocheld wordt met prijzen. En hoe weinig kritisch de meeste klanten daarover zijn.

Lees meer