Waarom een onbeveiligde website anno 2019 écht niet meer kan!

door

Voor het goed beveiligen van je website bestaan vier belangrijke argumenten. Ten eerste wil je natuurlijk dat je bezoekers veilig bij je terecht kunnen. En dat de informatie die ze achterlaten in goede, vertrouwde handen blijft. Daarnaast heeft het gebruik van een veilige verbinding een positieve invloed op jouw vindbaarheid in Google. Sinds mei 2018 wordt het van je verwacht in het kader van de AVG-wetgeving (GDPR)*. En sinds juli 2018 geeft de meest gebruikte webbrowser, Google Chrome, het in de adresbalk aan wanneer een website onbeveiligd is. Kortom: daarom kan een onbeveiligde website écht niet meer ;-).

Beveiligen van je site en beperken van risico’s

beveiligen-van-websites-met-ssl-moet-echt-somnium-communicatie-postJe website kun je eenvoudig (laten) beveiligen met een SSL-certificaat. Websites waarbij dit gedaan is zijn ook bereikbaar via https (naast het standaard http). Je herkent ze aan het groene slotje in je adresbalk.

Het certificaat zorgt ervoor dat het dataverkeer van en naar je website wordt versleuteld. Hierdoor is de kans kleiner dat jouw site door kwaadwillenden wordt gekaapt. Ze kunnen namelijk de vertrouwelijke gegevens van je sitebezoekers niet onderscheppen. Het is met andere woorden veiliger voor de bezoekers van je site.

Google ranking factor

Sinds medio 2014 is SSL een ranking factor voor Google. Dit betekent dat Google websites met https beloont en dat zij voorrang krijgen in de ranking. Hierdoor presteren ze beter in de zoekmachines. Kortom: het beveiligen van je website draagt ook bij aan een betere vindbaarheid en dus mogelijk meer bezoekers.

Negatieve melding in webbrowsers

Met ingang van juli 2018 meldt de webbrowser Chrome van Google het in de adresbalk als een website geen gebruik maakt van een beveiligde verbinding. En dat gebeurt op ondubbelzinnige wijze: naast het waarschuwingsicoon voegt Google de woorden ‘Niet veilig‘ of ‘Onveilig‘ toe. Het laat zich raden dat dit een verwacht negatief effect heeft op de onzekere bezoeker. En dat de gevolgen zullen zijn dat mensen minder geneigd zijn je website te bezoeken.

Wanneer je vrijblijvend advies wilt voor jouw eigen situatie, of wij je kunnen helpen, neem dan gerust contact met ons op.

*tenminste, zolang je bezoekers (vertrouwelijke) gegevens op je website kunnen achterlaten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *